2209
2014
batık tırnak tedavisi, batık tırnak 3 to tel tedavisi, batık,tırnak, 3 to tel sistemi, batık tırnak tedavisi, tırnak batması, ayak tırnak batması,batık tırnak tedavi merkezi

Batık Tırnağa Tel Ödül Getirdi.

Batık tırnağa 'tel', ödül getirdi

Batık tırnakta hastanın hekime ihtiyaç duymadan kullanabileceği tel ve vidadan oluşan aparat geliştiren dermatoloji uzmanı Gülru Erdoğan, İsviçre'deki buluş fuarında altın madalya kazandı.

 
   
 
 
AA
Güncelleme: 12:11 TSİ 01 Mayıs. 2012 Salı

ANKARA - Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Gülru Erdoğan, İsviçre'de ödül alan batık tırnak tedavisi için geliştirdiği tel-vida aparatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tırnak batması şikayetiyle başvuran hastaların cerrahi operasyonsuz çözüm talepleri üzerine 10 yıl önce böyle bir çalışmaya yöneldiğini belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi:

‘'Batık tırnak tedavisi gören hastalarımız cerrahi operasyondan kaçınıyor. Ayrıca bunun sağlık sistemine de bir maliyeti var. Tırnak teli gibi pratik uygulamalar bu yönden büyük bir avantaja sahip. Hastalarımın büyük bölümünün bu teli herhangi bir merkeze başvurmadan takıp çıkarmak istemesi üzerine yeni arayışlara yöneldim. Piyasada batık tırnak için kullanılan çok farklı ürünler bulunuyor. Fakat bu ürünlerin bir merkezde uzman yardımıyla takıp çıkarılması gerekiyor. İsviçre'de ödül kazanan geliştirdiğim aparat, ister kalın, ister ince olsun, türlü tırnak batığında uzman yardımı olmadan kullanılabiliyor.''

 

ÇENGELLE RAHATLIKLA TUTTURULABİLİYOR 
Tırnak uçlarına yerleştirilen çengeller yardımıyla tutturulan telin, dıştan rahatlıkla kıvrılabildiğini kaydeden Erdoğan, ''Tel, beş dakika kadar suda bekletilen tırnağa iki ucundan tutup geçiriliyor. Kalın tırnakları ise hafifçe yükseltmek gerekiyor. Ağır vakalarda ayrı bir vida kullanılıyor'' diye konuştu.

Tedavinin esasının, cilt ile teması kesilen tırnağın rahat nefes almasının sağlanmasına dayandığını ifade eden Erdoğan, tedaviden sonuç alınması halinde ödemin birkaç gün içinde gerilediğini, telin de bir haftada çıkarıldığını anlattı.

SIK KARŞILAŞILAN PROBLEMLERDEN OLACAK 
Hastaların rahatlıkla takıp çıkardıkları telin, batığın tekrarlaması halinde tekrar kullanılabildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Obezite ve diyabetin artmasıyla tırnak batması yakın gelecekte en sık karşılaşacağımız problemlerden biri olacak. Diyabetliler, AIDS hastaları ve bağışıklık sistemi baskılananlarda cerrahi operasyon yapmak çok riskli. Bu nedenle tel ve vidadan oluşan aparatı bu kişiler için direkt olarak öneriyoruz. Çocuklar için de büyük bir talep var. Bu aparatı kullanan hasta, rahatlıkla ayakkabı giyip işine, okuluna gidebiliyor, sosyal hayatını sürdürebiliyor.''

Yeni hedeflerinin rahatsızlığın nüksetmesini önlemek olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bu aparatla nüks oranı bir yılda yüzde 17'yi buldu. Hedefimiz oranı daha da aşağıya çekmek'' dedi.

Erdoğan, toplumda görülme oranının yüzde 5-15'lerdeki tırnak batmasının çok yaygın bir rahatsızlık olduğunu belirterek, ''Artık pedikür salonlarında tırnakların oyulması dönemi bitmeli. Bu aparat her türlü tırnak batmasında, ağır vakalarda bile kullanılabiliyor'' şeklinde konuştu.

Tırnak batması olanlara da uyarılarda bulunan Erdoğan, ''Hastalar böyle bir durumda tırnak kenarlarını kesmesinler, altına ve üstüne bir şey koymasınlar. Aksi halde tel takılamadığı için cerrahi operasyon kaçınılmaz hale geliyor'' ifadesini kullandı.

Kaynak: ntvmsnbc